Chanpeng S Ericsson | Diplomerad kock, konditor & sommelier | www.chanpeng.se
 

 

Här har jag samlat ett litet pressarkiv från åren 2006-2010.
Min "
Scrap Book" från den tiden, kan man säga. 

Trevlig läsning!

 

Chanpengs gästspel förChanpeng S Ericsson genomför gästspel för Thailändska Ambassadens matlagningskurs.
Thailändska Ambassaden
i Stockholm stod den 17 maj 2007 värd för en matlagningskurs i grundläggande thailändsk matlagning på Restaurangakademin i Stockholm. Den thailändske ambassadörens syfte var att att sprida PR om thailändsk matkultur.
 

Läs mer och titta på bilder >>>

 

29 matpoäng i White Guide 09 kommer till stor del från en av mina matlagningskurser !
Det skulle de 9 duktiga matlagarna från den stora banken med stort "H" veta om!

 "Det känns lite surrealistiskt att få ta till sig köksmästar-credits på menyer ett halvår efter att man slutat! Men så är det med White Guide 09. Ytterligare 2 matpoäng på Högbo Brukshotell sedan året innan. Och nu alltså imponerande 29 matpoäng!

Alla gånger tidigare har White Guide provätit och bedömt maten från höstmenyerna på Högbo. Men inte den här gången. White Guide provåt min sommarmeny 2008! Min allra sista meny innan jag drog vidare till arbetsplatser och nya utmaningar.

På länken här nere kan du få receptet på en mycket fin ostronsoppa som jag först provade på en av mina mat- lagningskurser. Rätten  på matlagningskursen var
"Ostronsoppa med smörstekt havskräfta och kräftkrutonger"

Jag använde väldigt ofta mina matlagningskurser som provkök för nya rätter på våra menyer i restaurangen. Och den här rätten klarade provet, att gå från utbildningskök till restaurangkök. Prova den du också. På länken här nere kommer du till matbild, beskrivning och recept.
"

Check this out:
Laga själv White Guide-rätten > > >


Smaklig spis! önskar


























Chanpeng S Ericsson's web site is published by C. Saenkhamlue & Co KB.